tu chyba nie ma kabli, sa 4 cewki i od nich juz tylko wtyczki z przewodami elektronicznymi
Wyjęli mi (na moją prośbę) rozrząd, a był dobry...
Zwiń
X
-
Wyjęli mi (na moją prośbę) rozrząd, a był dobry...
Ponieważ kupiłem auto od przysłowiowego "handlarza" i bez żadnej książki serwisowej, to nie wiedziałem co dokładnie mam wymienione w aucie a czego nie. Wymieniłem właśnie kompletny rozrząd wraz z pompą wody i okazało się, że części które miałem pod maską nie były jakoś specjalnie wyeksploatowane. Mechanik mówi, że mogłem jeszcze sporo na nich pojeździć. Zresztą gołym okiem widać, że nie są poniszczone, pasek jak nowy ze sklepu. I teraz mam takie pytanie - czy można coś takiego sprzedać za jakieś drobne pieniądze żeby sobie zwrócić część kosztów, czy to już niestety moja strata i nadaje się tylko do kosza?
-
-
Konrad_wawa, Twój mechanik bzdury opowiada.Jak on może na podstawie oględzin stwierdzić,że mogłeś na tym rozrządzie jeździć?Co on,wróżka?
Przecież ktoś nosząc się z zamiarem sprzedaży auta nie wymienia rozrządu,więc nalezy przypuszczać,że Twój miał już nalatane sporo , dla własnego dobrego samopoczucia i bezpieczeństwa silnika należałol go wymienić.Brak śladów zużycia nie świadczy o tym,że podzespoły nie są wypracowane.Jak wedug mechanika mają wyglądać rolki po przebiegu.Pasek do 60-70 kkm też powinien nieźle wyglądać.
Myślę,że nie powinieneś nikomu proponować używanych elementów rozrządu i spokojnie przekazać je do utylizacji.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dzidapierdzielisz :shock: :shock:
i w tym czasie przyjechalo dwoch taksiarzy wypytywac sie o takowe czesciPresident Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Komentarz
-
-
Witam,
Zgadzam się z moimi przedmócami. Rozrząd należy zrobić zawsze chyba, że auto jest z salonu
Co do drugiej kwestii.
Znam wielu taksówkarzy. Nie należy wrzucać ich do jednego worka. Uważam, że zawsze znajdzie się ktoś kto nie dba o samochód i chce jeździć jak najtaniej bez względu na swoją profesję.
Aczkolwiek ta grupa powinna przede wszystkim dbać o auta ponieważ odpowiedzialna jest za bezpieczeństwo innych osób.
Pozdrawiamzaiste ze wszystkich nauk enologia jest najszlachetniejsza
"Bo widzisz... w piciu nie trunek jest najważniejszy, a towarzystwo" - Stach Japycz "Rancho"
Komentarz
-
Komentarz